Passages X

Goeyvaerts String Trio e.a.

zo 12/02/2023, 14U00
SteM, Zwijgershoek

Het jaarlijkse festival voor de avontuurlijke muziekliefhebber

Het Goeyvaerts String Trio uit Sint-Niklaas cureert dit jaar voor de tiende keer het avontuurlijk muziekfestijn Passages. Deze jubileumeditie kan niet ongemerkt voorbij gaan en voor de gelegenheid zal Goeyvaerts (het trio) dan eindelijk Goeyvaerts (de componist) spelen. Karel Goeyvaerts kan zonder schroom beschouwd worden als een pionier van de nieuwe muziek in Europa, en heeft in de jaren 50 muzikale bakens verzet.

Naast deze portie Goeyvaerts bezingt muziektheatercollectief Les Âmes Perdues slaap en slapeloosheid in een woelige trip langs zoete, natte, koortsige dromen. Een nocturne voor de vertwijfelde volwassene dus. Met zachte driestemmigheid, hypnotiserende accordeonklanken en de zinderende diepe tonen van de cello scheppen ze in How Do You Sleep at Night een wereld als een ontspoord muziekdoosje.
En of dat nog niet genoeg is, hoor je ook vocaliste Aurelie Nyirabikali Lierman aan het werk en presenteren Frank Van Eycken en Bram Bossier werk van Ken Ueno.

Laat je bovenal muzikaal verrassen en geniet tussen de concerten door samen van een taartje en koffie terwijl je rustig keuvelt over de muziek. 

Prijzen
Standaardtarief : € 24
+65 : € 23
-26 : € 21
Vriendenpas : € 21
Kansentarief : € 4.8
Extra

* TIP *: Lees hier het interview met Pieter Stas van het Goeyvaerts String Trio en Raf De Smedt (curator van de expo Staf Pyl) uit onze CC-brochure.

* TIP *: Beluister hier het interview met Pieter Stas en violiste Fedra Coppens op Klara - Music Matters.