Franz Schubert // Joseph Ryelandt

Ryelandt Trio

vr 11/11/2022, 20U00
Locatie nader te bepalen

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een jong en fris pianotrio speelt muziek die zindert van de energie

Het Ryelandt Trio – met Sint-Niklazenaar Pieter-Jan De Smet op cello - focust zich op laatromantische kamermuziek uit Vlaanderen en won onlangs volledig terecht de belangrijke Supernova publieksprijs voor jonge Belgische artiesten. Voor deze 11e november stelden ze speciaal voor cc Sint-Niklaas een aangepast programma samen. 

Wie pianotrio zegt, zegt Wenen. Rond de eeuwwisseling van de 18de eeuw was Wenen het centrum van de Europese muziekwereld. Het is niet voor niets dat componisten zoals Mozart, Haydn en Beethoven, de zogenaamde 'Eerste Weense School', zich in de Oostenrijkse stad vestigden en er hun grootste werken neerpenden.

Het Ryelandt Trio brengt het iconische 2e pianotrio van Franz Schubert, dat er mee verantwoordelijk voor werd dat het genre van het pianotrio een vaste plaats kreeg in het kamermuziekrepertoire. Om deze gigant te kenteren presenteert het Ryelandt Trio dit samen met het eerste pianotrio van de Brugse Joseph Ryelandt. Dit laatromantisch werk schreef hij niet toevallig te midden van de Eerste Wereldoorlog.

Programma
Ryelandt Piano Trio Nr 1 Opus 57 (geschreven in 1915)
Schubert Piano Trio Nr 2 Opus 100 D929

 

"Pieter-Jan Verhoyen is op die cd de stuwende kracht. In de allegro-delen pulseert hij de muziek. De strijkers zijn dan weer helemaal in hun sas in de langzame delen, en met uitstek in het largo van het Tweede Pianotrio dat met een beklijvende lijn begint, geleidelijk aan kracht wint en je meesleurt in een notendraaikolk ... tot de muziekzee weer ijselijk stil wordt." ★★★★ - De Standaard

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
-26 : € 13
Vriendenpas : € 13
Kansentarief : € 3.2
Extra

piano: Pieter-Jan Verhoyen / viool: Jeroen De Beer / cello: Pieter-Jan De Smet

www.ryelandttrio.com
Persrecensies