Concert

Northern Resonance

zo 06/11/2022, 16U00
Muziekclub 't Ey, Belsele

Uitmuntende musici die verrassen en imponeren

Northern Resonance is een nieuw Zweeds strijkerstrio dat hedendaagse folkmuziek doet klinken als overweldigende soundscapes. Alle drie de muzikanten spelen op erg hoog niveau en het geheel klinkt bijzonder verfijnd. Ze bespelen een uniek instrumentarium uit verschillende muzikale werelden (viola d'amore, Hardangerviool en nyckelharp) waarmee ze doordachte arrangementen en improvisatie elkaar laten ontmoeten. Met resonerende strijkers als gemene deler ontstaat een soundscape die vrij beweegt tussen subtiele details en grootse klanken.

In 2020 bracht het trio hun debuutalbum uit dat genomineerd werd voor een Zweedse Grammy Award. Allesbehalve een traditioneel strijkerstrio maar een must see om de nieuwe wegen van de hedendaagse Scandinavische folkmuziek te ontdekken.

 

“Northern Resonance have achieved a compelling sound, which I'm sure will impress audiences around the world.” - FolkWorld Magazine

“De stukken klinken soms op het eerste gehoor nogal simpel, maar dat is schijn. Wie aandachtig luistert, ontdekt steeds meer subtiele nuances. Hoogtepunt van de showcase was een door nyckelharpaspeler Petrus Dillner geschreven wiegeliedje in dromerige sfeer, waarbij al die snaren lieflijk en zonder ook maar één dissonant door elkaar heen kringelden.”
- mixedworldmusic.com 
© Ton Maas

Extra

viool: Anna Ekborg / nyckelharp: Petrus Dillner / hardangerviool: Jerker Hans-Ers
i.s.m. Muziekclub ‘t Ey

Prijzen

Standaardtarief: €18
65+: €17
-26/VP: €15
Kansentarief: €3,60

www.northernresonance.se