#makesomeroom

Mestizo Arts Platform

tickets
za 11/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een double bill van twee persoonlijke solo’s

Voor de tweede editie van #makesomeroom maken we dit seizoen opnieuw ruimte voor artiesten die mee de toekomst van ons kunstenveld zullen bepalen en verrassen we het publiek met fris werk van nieuwe makers. Maak kennis met artiesten die zich ontwikkelen binnen onze stedelijke weefsels, zich voeden met uiteenlopende invloeden en zo nieuwe verhalen en artistieke talen introduceren op het podium.

Verwacht je aan een double bill van twee interessante makers die in hun thuisland een carrière uitbouwden maar hier opnieuw op zoek moeten naar publiek.

Nela Deleu - VLAMINGO

Via persoonlijke ervaringen spit Nela Deleu naar een universeel begrip van integratie, inburgering, aanpassing en appreciatie in deze autobiografische, intieme monoloog. Met een flinke portie humor reflecteert ze over het belang van het Nederlands en algemene taalontwikkeling. Nela neemt je mee in haar zoektocht naar manieren om culturele verschillen en mentaliteitsverschillen te overwinnen.

Nela Deleu is één van de meest productieve vrouwelijke theatermakers uit het naoorlogse Bosnië. Ze is actrice, docente en zangeres en woont sinds 2016 in België.

Emiliano Cedillo - LA PAUVRETÉ DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES

Emiliano Cedillo betreedt het podium van circus en theater waar hij vragen stelt over identiteit en maatschappij. Zijn eerste solo is een combinatie van jongleren, acrobatiek, artistiek fietsen en theater.
Het gaat er niet om de beste plaats te krijgen, noch om de beste performer te zijn. Het gaat om delen en emoties: mensen laten lachen en plezier maken! Sommige mensen zijn meer bevoorrecht dan anderen en niemand koos ervoor om arm geboren te worden, zonder geld, zonder huis.

Emiliano Cedillo is een jongleur, acrobaat en komiek die opgroeide in Mexico-stad. Daar ontdekte hij dat delinquentie het dagelijks brood is en nederigheid een van de mooiste dingen van het mens-zijn.
Hij volgde een opleiding aan het Nationaal Centrum voor de Kunsten in Mexico "CNART" waar hij jongleren, acrobatiek en evenwicht leerde. Gedurende 5 jaar werkte hij samen met Anatoli Lokatchouk voor het Sovjetcircus en diens circustheatergezelschap Escuadron Jitomate Bola. Zijn reis naar Europa begon in 2017.

Voor #makesomeroom selecteren we artiesten uit het netwerk van WIPCOOP, een project van Mestizo Arts Platform. WIPCOOP is een all year round-parcours waar artiesten vanaf een pril idee of concept over Work In Progress tot tussentijdse toonmomenten en afgewerkte voorstellingen ruimte krijgen om zich over een of meerdere jaren te ontwikkelen.

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
-26 : € 13
Vriendenpas : € 13
Kansentarief : € 3.2
Extra

Nela Deleu - VLAMINGO

tekst en spel: Nela Deleu / coach en assistent dramaturgie: Nele Vereecken / met de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP, Larf! De Kazematten

Emiliano Cedillo - LA PAUVRETÉ DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES

Concept & uitvoering: Emiliano Cedillo / Outside eyes: Wided Ouassale en Aurelie di Marino / In samenwerking met: TransfoCollect en de steun van Mestizo Arts Platform/WIPCOOP.

www.mestizoartsplatform.be
bekijk ook

Jr.cE.sA.r/ARSENAAL/KVS

Vaderlandloos

di 31/01/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek

Michiel Vandevelde

Dances Of Death (Dag van de Dans)

za 29/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
dans