Jeux de couleurs

Trio Khaldei

tickets
vr 21/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Debussy’s orkestrale meesterwerk La Mer in een magistrale bewerking voor pianotrio van Sally Beamish

Trio Khaldei probeert steeds de grenzen van het pure trio repertoire te doorbreken en heeft een voorliefde voor arrangementen van werken uit het grote symfonische repertoire.

De bewerking die Sally Beamish maakte van Debussy’s La Mer is daar een uitstekend voorbeeld van. Haar herorkestratie is geen flauw afkooksel van het origineel maar een perfecte aanpassing van Debussy’s werk aan de bezetting van het pianotrio. Overbekende muziek herleid tot zijn pure essentie: gebald, kleurrijk, intiem.

Maurice Ravel schreef zijn magistrale pianotrio in 1914 en werkte het in een recordtijd af omdat hij was opgeroepen om naar het front te trekken. De inspiratie van Baskische ritmes, een Maleisische poëzievorm en het opzoeken van de extremen van elk instrument zorgden voor een weergaloos, innovatief meesterwerk.

Trio Khaldei is een voorvechter van Belgische muziek en programmeert naast de twee Franse iconen een geestesverwant van bij ons: Frits Celis. Diens Trio op. 5 uit 1958 wordt gekenmerkt door een sterke ritmische stuwing, een duidelijk gevoel voor structuur maar vooral een prachtig, uitgebreid kleurenpalet.

Programma

Trio, op. 5 - Frits Celis  
Trio - Maurice Ravel  
La Mer (arr. S. Beamish) - Claude Debussy  

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Extra

piano: Barbara Baltussen / viool: Pieter Jansen / cello: Francis Mourey

www.triokhaldei.com