Call to Prayer

Ghalia Benali, Romina Lischka & Vincent Noiret

tickets
di 13/12/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Wat gebeurt er wanneer je Franse barok, Noord-Indische gezangen en Arabische muziek samenbrengt?

Romina Lischka, Ghalia Benali en Vincent Noiret doen het in het bejubelde Call to Prayer. Dit sfeervolle resultaat presenteren ze live.

De Oostenrijkse-Belgische Romina Lischka studeerde behalve gamba ook Noord-Indische klassieke zang en is een experte op vlak van de oude Europese muziek. Ze won in 2020 de Ultima voor muziek en werd door de jury omschreven als "een kunstenaar die voortdurend zoekt naar verbinding met andere culturen, stijlen en disciplines". Het is de bekroning voor het vele prachtige werk dat de talentvolle muzikante en frontvrouw van haar ensemble Hathor Consort heeft verwezenlijkt en voor haar interessante samenwerkingen met musici en kunstenaars in binnen- en buitenland.

De Belgisch-Tunesische Ghalia Benali leerde van kindsbeen af Arabische en Indische dansen en verdiepte zich in de traditionele en hedendaagse Arabische muziek. Samen met Vincent Noiret bundelden ze de krachten in een beklijvend project waar al die invloeden samenkomen in een betoverend geheel met Arabische maqams, Indiase raga’s en de impressionistische stemmingen van Marais.

 

“Het briljante album ‘Call to Prayer’ van Ghalia Benali & Romina Lischka stond op de zesde plaats van de Top 10 van beste albums van 2020 volgens de MixedWorldmusic-redactie.” - www.mixedworldmusic.com

“In hun zoektocht naar de connectie tussen hun persoonlijke culturen en muzikale talen weten ze hier een ongemeen authentieke, ingetogen en toch kleurrijke, maar vooral eerlijke set klankentapijten te scheppen, die beroert en ontroert. Een ultieme uitnodiging om tot bezinning en innerlijke rust te komen!”
- Newfolksounds.nl

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u10
Extra

Arabische zang: Ghalia Benali / viola da gamba & dhrupad zang: Romina Lischka / contrabas & chitarra battente: Vincent Noiret

www.rominalischka.eu