Bitbybit

MOVEDBYMATTER/Collectif Malunés

tickets
vr 24/02/2023, 20U00
Tent Baenslandwijk
tickets
za 25/02/2023, 20U00
Tent Baenslandwijk
tickets
zo 26/02/2023, 20U00
Tent Baenslandwijk

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een spectaculair en spannend, maar ook teder circusduet

Hoe ontleed je een broederband? Hoe ga je openlijk de confrontatie aan met iemand die je dankzij elkaar én ondanks elkaar geworden bent?

Bitbybit verenigt een klassieke circustechniek (Jaws of Steel) met een beeldend verhaal over twee onafscheidelijke broers (Simon en Vincent Bruyninckx van Collectif Malunés). Ze spelen een gevaarlijk spel van aantrekken en afstoten, op de grens van hun fysiek vermogen. Hun even sensitieve als spectaculaire tweestrijd resoneert met een bezwerende soundtrack van Dijf Sanders. 

In de beeldrijke regie van performancekunstenaar Kasper Vandenberghe en volledig op elkaar aangewezen, treffen twee broers elkaar in de ring. Deze voorstelling in de sfeervolle Dôme tent is een evenwichtsoefening tussen verbondenheid en veerkracht enerzijds en de onvermijdelijke val anderzijds. Een ultieme toenaderingspoging, waarbij ze volledig op elkaar toegewezen zijn.

 

"De charme van de circustent en de bijzonder moeilijke circusdiscipline in combinatie met de uitgepuurde precisie en een sterke dramaturgische boog leveren een intiem circuspareltje op dat niemand onberoerd laat." - Jury theaterfestival '22 

Prijzen
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
-21 : € 8
Vriendenpas : € 12
Kansentarief : € 3
Leeftijd vanaf 8 jaar
Extra

concept: Simon Bruyninckx, Vincent Bruyninckx, Kasper Vandenberghe / spel: Simon Bruyninckx, Vincent Bruyninckx / regie: Kasper Vandenberghe / muziek: Dijf Sanders / bewegingsadvies: Esse Vanderbruggen / coproductie: CIRKLABO/30CC, C – TAKT, Miramiro, KAAP, PERPLX, Perpodium, Theater op de Markt - Dommelhof, workspacebrussels
Met de steun van De Vlaamse Overheid & De Stad Gent en de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

In Sint-Niklaas gerealiseerd met de steun van Cultuurtuin Waas.
 

www.collectifmalunes.be
bekijk ook

Circumstances

EXIT

vr 17/03/2023, 20U00
Stadsschouwburg
circus familie

Machine de Cirque

La Galerie

wo 19/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
circus