Flamenco

Jesús Méndez Y Su Gente

za 26/11/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Eén van de grootste jonge talenten uit de Andalusische flamencoscene

Jesús Méndez groeide op in een zigeunerfamilie in Jerez de la Frontera. Hij is een telg uit één van de vele bekende flamencofamilies die Jerez de la Frontera rijk is. De bekendste vertegenwoordiger van de familie Méndez is Francisca Méndez Garrido, beter bekend als La Paquera de Jerez, een echte flamencolegende.

Neefje Jesús Méndez is vandaag de lieveling van de Andalusiërs op traditionele festivals, dé vaandeldrager van de Jerezaanse zangtraditie en van zijn generatie in het algemeen. Hij geldt als één van de grootste jonge talenten uit de Andalusische flamencoscene. Zijn stijl is typisch Jerezaans, d.w.z. heel sterk in feestelijke stijlen als bulerias, maar ook heel sterk in het overschakelen naar de meer ernstige palos als seguiriyas en soleares.

Jésus Méndez is nu al een veelgevraagd artiest. Hij zette zijn eerste stappen in de internationale scene als zanger bij het gezelschap van Gerardo Nuñez. Daarnaast deelde hij ook al het podium met grote namen als Jose Merce, El Torta, Terremoto, Capullo, Rancapino en Fernando de la Morena. Hij werkte met danseressen en dansers als Mercedes Ruiz, Concha Vargas en Andrès Peña, alsook met gitarist Moraito. Ook de legendarische cineast Carlos Saura kon niet om Jésus Méndez heen voor zijn film Flamenco, Flamenco . Méndez wordt als vanouds begeleid door gitarist Manuel Valencia en palmero Diego Montoya. Voor de gelegenheid brengt hij de sublieme, energieke jonge danser Fernando Jiménez vanuit Barrio Santiago mee naar de Stadsschouwburg.

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Duur 1u20
Extra

zang: Jesús Méndez / gitaar: Manuel Valencia / dans: Fernando Jiménez / palmas: Diego Montoya