In de kronkels van mijn geest

Guido Belcanto

tickets
wo 21/12/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

De troubadour van het levenslied verrast opnieuw met nieuw muzikaal werk

Er was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de BRT en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. De bevolking keek naar dezelfde programma’s en luisterde naar dezelfde liedjes. In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger.

38 jaar later staan er 16 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één der boegbeelden van het Vlaamse lied. 

In 2020 ging het land in lockdown en moesten zangers plots thuisblijven. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap. Het gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar aan de lopende band nieuwe liedjes te schrijven. 

Of zoals hij het zelf zegt: ”Ik schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd. Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was.” De troubadour der gebroken harten stelt het muzikale resultaat maar wat graag live aan je voor.

Prijzen
Standaardtarief : € 26
+65 : € 25
-26 : € 23
Vriendenpas : € 23
Kansentarief : € 5.2
Extra

Met: Guido Belcanto en zijn band ‘Het broederschap’

www.guidobelcanto.be