About Elly

tg STAN/Toneelhuis/de Roovers/Theater Antigone

tickets
di 18/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Elf spelers uit vier theatercollectieven over twijfel, vriendschap, eer en verraad

Aan de Kaspische Zee brengt een groep vrienden met hun kinderen een weekend door. Elly, de kleuterjuf van de dochter van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert Elly en Ahmad te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer, maar als Elly plotseling verdwijnt, draait de stemming om en volgt een uitputtende zoektocht waarin een kluwen ontstaat van leugens en halve waarheden. En dan daagt plotseling Elly’s verloofde op.

Een groep mensen worstelt met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als zij zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid relevant? Of kan een leugen redding brengen?

Na A Separation, bij ons te gast in 2021, duikt tg STAN met About Elly opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi.

Prijzen
Standaardtarief : € 20
+65 : € 19
-26 : € 17
Vriendenpas : € 17
Kansentarief : € 4
Extra

van en met: Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren,  Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers, Stijn Van Opstal / concept: Jolente De Keersmaeker, Scarlet Tummers / decor: Joé Agemans, Damiaan De Schrijver, Stijn Van Opstal / licht: Luc Schaltin / kostuums: Fauve Ryckebusch

www.stan.be
www.toneelhuis.be
www.deroovers.be
www.antigone.be

Inleiding om 19u30

bekijk ook

Abattoir Fermé

GLITCH

di 02/05/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Elena Peeters

Begin

wo 17/05/2023, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater