Een of andere Rus

ARSENAAL/Het Kwartier/Freek Mariën

di 28/03/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Spannende trip naar Rusland met straffe cast die geschiedenis, activisme en liefde verbindt

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Waarschuwing: er wordt stroboscopisch licht gebruikt en er zijn enkele passages met luide muziek. In de voorstelling komen thema's als zelfdoding en seksuele aanranding aan bod. 
Een of andere Rus is ongeschikt voor jongeren onder de 16 jaar.

“We leven in een tijd waarin het engagement groeit, evenals het wantrouwen in politiek. Limonovs permanente ontevredenheid over de samenleving, het beleid, … is vandaag voor velen erg herkenbaar.” – interview met Freek Mariën © Els Van Steenberghe

Prijzen
Vriendenpaspromo : € 9.5
Standaardtarief : € 19
+65 : € 18
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
Kansentarief : € 3.8
Duur 2u30
Extra

tekst en regie: Freek Mariën / spel: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Eva Binon, Tom Van Bauwel, Joris Van den Brande / coaching: Carl von Winckelmann / dramaturgie: Ruth Mariën / vormgeving: Timme Afschrift / kostuum: Karen De Wolf / muziek: Jan-Sebastiaan Degeyter / coproductie: Perpodium / met dank aan d e t h e a t e r m a k e r, KAAP / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, Literatuur Vlaanderen

www.arsenaallazarus.be
www.hetkwartier.be

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

 

Persrecensies
bekijk ook

tg STAN/Toneelhuis/de Roovers/Theater Antigone

About Elly

di 18/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Abattoir Fermé

GLITCH

di 02/05/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater