TODAY, I KILL YOU

SKaGeN

vr 24/03/2023, 20U00
't Bau-huis

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

IJzersterke dialoog tussen moeder en zoon op het scherpst van de snee

TODAY, I KILL YOU vertelt in een unieke vorm een universeel verhaal die de complexiteit van de moeder-zoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de woede, het zich willen verwijderen, het nooit van elkaar los geraken, het elkaar nodig hebben, de projecties, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat en het narcisme.

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van het theater, maar op locatie. Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. In en uit de auto, niet wetende waar te beginnen, waar naartoe of waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken.

Bjarne Devolder, die met zijn solo Mijn volk bij ons te gast was in 2020, nodigde zijn oud-opleidingshoofd van het Antwerpse Conservatorium en SKaGeN-lid Clara van den Broek uit om samen een dialoog te creëren. SKaGeN vroeg Devolder om deel uit te maken van het collectief.

 

"Pijnlijk herkenbaar ook hoe hard het er soms aan toe kan gaan tussen ouder en kind in een gesprek waar de verwijten naar elkaar geslingerd worden, maar waar je toch ook de band voelt tussen die twee die niet te doorbreken valt." – Concertnews.be © Bert Hertogs

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u05
Extra

concept: Bjarne Devolder / tekst, spel en regie: Bjarne Devolder, Clara van den Broek / coaching: Valentijn Dhaenens / bewegingsadvies: Karel Tuytschaever / techniek en vorm: Eric Engels, Jeroen Wuyts / in samenwerking met De Blikfabriek, De Studio / met dank aan Rob De Graaf, Lucas Smolders / met de steun van de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.skagen.be
Persrecensies
bekijk ook

Ellis Meeusen & Bjarne Devolder

Faren

ma 24/04/2023, 20U00
SteM, Zwijgershoek
theater

Elena Peeters

Begin

wo 17/05/2023, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater