Iemand van ons

Tristero

wo 08/03/2023, 15U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Met wie zou u graag eens de lakens delen? En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met een clubje doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

Iemand van ons’ is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenend grappige en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld.

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

De oerversie van ‘Iemand van ons’ werd in 2005 gemaakt, nadien volgden met succes een Franstalige en een Portugese versie. Nu komt Tristero met een ‘remake’ met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring. Niemand minder dan Mark Verstraete, Bob De Moor, Mieke Verdin, Els Olaerts, Mieke De Groote en Hanne Machielsen delen samen het bed.

"Een schot in de roos." - De Standaard

"Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel." - De Morgen

“De bekentenissen zijn soms ontzettend banaal, dan weer heel erg groot, soms anekdotisch en soms een tikje gedurfd. Maar net door die weloverwogen afwisseling van de grote en kleine dingen des levens wordt de voorstelling een speels, grappig, maar vooral heel open en menselijk portret, met alle aspecten die daarbij horen.” – Het Nieuwsblad © Magali Degrande

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Duur 1u20
Extra

concept en tekst: Peter Vandenbempt / spel: Mieke De Groote, Bob De Moor, Els Olaerts, Mieke Verdin, Mark Verstraete en Hanne Machielsen / vormgeving: Emma Denis /uitvoering decor: Wing Nuts Decor / fotografie: Youri Dirkx en Mirjam Devriendt / coproductie: Kaaitheater, Perpodium / met dank aan: Tutti Fratelli, Sering, Kris Smet, Janine Bischops en Reinhilde Decleir / met speciale dank aan Sam Bogaerts, onze ‘compagnon de route’ die ons te vroeg verliet / tourneeplanning en promotionele ondersteuning: www.thassos.be / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, VGC

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.tristero.be
Persrecensies
bekijk ook

Elena Peeters

Begin

wo 17/05/2023, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater