Vechtstuk

DE HOE

di 28/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Hoe raap je de scherven bijeen zonder je te snijden?

Vechtstuk begint met een kletterende ruzie tussen een koppel. De verwijten vliegen in het rond. Het gaat over banale details en onoverkomelijke breekpunten, over het groot- en kleinmenselijke, wanhopig en woedend, tot het laatste onvertogen woord gevallen is en de strijdende partijen door hun munitie heen zijn.

Hoe geraak je terug on speaking terms nadat het onzegbare gezegd is? Kan er op de verschroeide aarde nog iets van medemenselijkheid kiemen? Of liefde? Hieronder schuilt een politieke vraag: hoe kunnen mensen die elkaar verbaal mismeesterden terug tot een gesprek komen? Want het blijft spannend: een smeulende veenbrand kan bij de minste windstoot opflakkeren.

Tien jaar na Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe waarmee het voor Hof van Eede (nu DE HOE) begon, brengen Ans Van den Eede en Greg Timmermans opnieuw een dialoog. In die tien jaar is de wereld wel degelijk ergens naartoe gegaan en zijn de late twintigers late dertigers geworden.

 

"'Vechtstuk', een tekst van Wannes Geyselinck en Ans van den Eede begint als een wrange screwball comedy, gaat door als een relaas van relatieproblemen en depressie en eindigt op een bitterzoete verzoening. Heel wat bochten in één stuk dat uitloopt op een aanklacht tegen de sociale condities die leven en liefde aanvreten. Van den Eede en Greg Timmermans verdedigen die pirouette met verve." - Pzazz © Pieter T’Jonck

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u10
Extra

tekst: Wannes Gyselinck, Ans Van den Eede / spel: Greg Timmermans, Ans Van den Eede / kostuums: Marlene De Smet / met dank aan CAMPO, NONA, Theater aan Zee / met de steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

Inleiding om 19u30

www.dehoe.be
Persrecensies