Als het anders loopt

Het Houten Huis

tickets
vr 10/03/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

“Iedereen kan hier terecht komen,” zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.


Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.


Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en toch overeind blijven. Acteurs en dansers met en zonder een beperking, verbeelden samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en hoop.

Een samenloop van gezelschappen
Elien van den Hoek regisseert de voorstelling en is artistiek leider van Het Houten Huis. Een combinatie van beeldende poëzie, livemuziek en een absurde wereld typeert haar werk.
Andreas Denk, artistiek leider van Plan d-, vertolkt één van de hoofdrollen en werkt mee aan de choreografie. Met zijn humorvolle, emotionele speelstijl laat hij zelfs objecten dansen.
Danser en choreograaf Adam Peterson van Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde, emotionele dans.
In ‘Als het anders loopt’ gaan zij samen op zoek naar een eigenzinnige stijl tussen dans en theater.

Prijzen
Standaardtarief : € 10
+65 : € 10
-26 : € 10
-16 : € 8
Vriendenpas : € 10
Kansentarief : € 2
Duur 75 min
Leeftijd 9+
Extra

regie & script: Elien van den Hoek / spel & dans: Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Laura Feliu Casas, Johannes de Jong, Lucas Saez Collins, Thomas Schellens / muzikale compositie, muziek & spel: Radek Fedyk /  muziek, zang & spel Sanam Tahmasebi / choreografie : Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek /regieassistentie: Anne van Dorp, Zoscha van Erkel / 

www.hethoutenhuis.org
bekijk ook

Kopergietery

Bambiraptor

vr 16/12/2022, 20U00
Stadsschouwburg
familie