Through The Grapevine

not standing/Alexander Vantournhout

za 04/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Gelijkwaardigheid zonder gelijkheid

Through The Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen, die hun lichaam tonen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind, maar niet perfect. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen. Door de bewegingen ontdekken ze de sterktes en zwaktes van hun lichaamsbouw. De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht.

De performers zoeken geconcentreerd naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar. Ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling. 

Alexander Vantournhout focust zich verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limieten. Partner in crime is Axel Guérin, die je zag als een van de performers in Red Haired Men, bij ons te gast in 2019.

 

“Wij toeschouwers zijn verbaasd, zij kijken elkaar met een pokerface aan als ze ontdekken wat ze allemaal samen kunnen, en hoe niet symmetrische lichamen samen wel een symmetrisch geheel kunnen vormen. De twee aan elkaar geklonken lichamen bewegen zich als spiegelbeelden en dat zijn grappige en mooie taferelen. Als ze hun limieten bereiken, leggen ze zich erbij neer, staan ze op en proberen andere bewegingen en kronkelingen uit. Hun oefeningen worden explicieter, explosiever, ze gebruiken elkaar als trampoline." - ‘Een lijf met vier zwaaiende armen en benen’ - Theaterkrant © Tuur Devens

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u
Extra

concept en choreografie: Alexander Vantournhout / performers: Axel Guérin, Alexander Vantournhout / creatie: Axel Guérin, Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout / componist: Andrea Belfi / dramaturgie: Rudi Laermans / extern oog: Maria Ferreira Silva, Anneleen Keppens / lichtcreatie: Harry Cole, Caroline Mathieu / kostuums: Anne-Catherine Kunz / concept scenografie: Bjorn Verlinde / coproductie: CENTQUATRE, Cirque-théâtre Elbeuf, Les Hivernales CDCN, Malpertuis, MA scène nationale, PERPLX, Subsistances, Theater Freiburg, Théâtre de l’Arsenal, Théâtre de la Ville de Luxembourg, Théâtre des Quatre Saisons, Voo?uit / met dank aan Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen / met de steun van de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.notstanding.com
Persrecensies
bekijk ook

Michiel Vandevelde

Dances Of Death (Dag van de Dans)

za 29/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
dans