Niko Van Stichel & Lut Vandebos

OEPS / OOPS

za 08/10/2022 - zo 27/11/2022
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

OEPS/OOPS

Over nu en de illusie van een maakbare werkelijkheid

Waarom voelt de mens voortdurend de drang om zijn eigen (virtuele) wereld te creëren en de natuur te manipuleren en te reguleren? Hoe maakbaar is de werkelijkheid?

De laatste decennia zien we de gevolgen van het eeuwenlange misbruik van onze planeet. Het evenwicht is zoek, we worden geconfronteerd met extreme situaties. Het ruimteschip aarde heeft dringend nood aan zuurstof, aan evenwicht. OOPS brengt kunstenaars samen rond vergissingen, de verheerlijking van foute keuzes en de illusie van de maakbare realiteit. Ze poogt de maakbaarheid te duiden van een nieuwe wereld waar mens en natuur in harmonie bestaan.

Het duo Vanstichel-Vandebos omringt zich met kunstenaars van over heel de wereld en uit uiteenlopende disciplines. Hoe gaan zij vanuit hun perspectief kritisch om met het klimaatvraagstuk?

Een tentoonstelling van Niko Van Stichel en Lut Vandebos met oa Christina Lorena Weisner / US | Sam Kebbell / NZ | Jadot&Barbier / B | Cindy Wright / B | Charlotte Jacobs en Raf Vertessen / US – B| Marc Bijl /D | Annegien van Doorn /NL

Duur 90 min
Extra

di-vr : 13.30 uur – 17 uur
zaterdag : 13 uur - 17 uur
zondag : 11 uur - 17 uur
maandag gesloten

Standaardtarief: €6

Kansenpas: €1,20

-26, museumpas | lerarenkaart | studentenkaart: Gratis

* Rondleidingen (buiten schoolverband) voor groepen en families kunnen aangevraagd worden via expo@ccsint-niklaas.be. (10€ p.p. gids inclusief)

* Rondleidingen voor scholen (ook buiten de reguliere openingsuren) kunnen aangevraagd worden via deze link.

 

Je wordt vriendelijk uitgenodigd op de vernissage van de expo ‘OEPS/OOPS’ op vrijdag 7 oktober om 20u.

We openen de deuren van de Tentoonstellingszaal Zwijgershoek om 19u30.

Graag een seintje vooraf om je aanwezigheid te bevestigen via expo@ccsint-niklaas.be

 

* TIP *: Lees hier het interview met Niko Van Stichel, Lut Vandebos en Rebekka De Wit (De Nwe Tijd) uit onze CC-brochure.