Bovary

Carme Portaceli/Michael De Cock/KVS

vr 20/01/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

In de huid én knellende trouwjurk van Madame Bovary

Emma Bovary trouwt met haar dokter en met de hoogste romantische verwachtingen, maar al snel begint haar saaie leven even hard te knellen als haar korset. Ze gaat op zoek naar aandacht, minnaars en extra prikkels om de verpletterende leegte van het bestaan op te vullen. Emma lijdt onder het juk van de buitenwereld, maar blijft gaan voor het ultieme verlangen om heel te worden, zelfs al betekent dat haar ondergang.

Met Madame Bovary gooide de Franse auteur Gustave Flaubert een bom in de wereldliteratuur. Het verhaal van de rebelse doktersvrouw was in 1856 zo opzienbarend dat het een ware schokgolf door de wereld joeg.

Michael De Cock bewerkt de roman voor theater. De Catalaanse regisseur Carme Portaceli brengt Madame Bovary tot leven en toont hoe relevant het verhaal vandaag nog is, want ook in onze hedendaagse maatschappij blijven stereotiepe patronen en genderongelijkheid bestaan.

 

Maaike Neuville: “We leven vandaag niet meer in dezelfde samenleving als Emma Bovary. Maar de stemmen die je vertellen hoe je als vrouw moet zijn, die zijn er wel nog. Emma zit vast: ze wil wel vertrekken, maar ze is bang. Ze vraagt zich af: ‘Waarom ben ik bang om hem te verlaten?’ Die vraag, daarin schuilt de essentie.” - De Morgen © Ewoud Ceulemans

Prijzen
+65 : € 18
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
Kansentarief : € 3.8
Standaardtarief : € 19
Duur 1u30
Extra

regie: Michael De Cock, Carme Portaceli / met: Koen De Sutter, Ana Naqe/Noemie Schellens, Maaike Neuville / lichtontwerp: Harry Cole / soundscape: Charo Calvo / choreografie: Lisi Estaras / dramaturgie: Gerardo Salinas / regie-assistentie: Inge Floré, Ricard Soler / decor- en kostuumontwerp: Marie Szersnovicz / licht: Dimi Stuyven / geluid: Bram Moriau / machinerie: Justine Hautenhauve, Willy Van Barel / uitvoering kostuums: Heidi Ehrhart, Eugenie Poste / vertaling: Trevor Perri, Anne Vanderschueren / coproductie: Perpodium / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.kvs.be
Persrecensies
bekijk ook

Sien Eggers/Frank Focketyn/Stefaan Van Brabandt

Sartre & De Beauvoir

wo 15/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater

DE HOE

Vechtstuk

di 28/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater

tg STAN/Toneelhuis/de Roovers/Theater Antigone

About Elly

di 18/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater