Flore

Gabriel Rios

vr 09/12/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Rios bewijst opnieuw zijn enorme veelzijdigheid als muzikant en singer-songwriter in deze hartverwarmende zoektocht naar zijn roots

Gabriel Rios werd geboren in San Juan, Puerto Rico en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Gent om er schilderkunst te studeren. Samen met Jo Bogaert (Technotronic), jazzpianist Jef Neve en Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) heeft Rios een reeks eclectische platen achtergelaten in een muzikale reis die hem van eigenzinnige latin/pop-crooner tot introspectieve singer-songwriter maakte. 

Flore werd zijn vijfde studioalbum en is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Meer specifiek zijn dit nummers die teruggaan naar de jeugd van vader en grootvader. Liedjes die ze hem graag hadden willen horen zingen.

Maar Flore wil niet alleen hulde brengen aan oude Latin-klassiekers door trouw te blijven aan de arrangementen en instrumentatie uit de jaren 60. Het is een Latin album gemaakt in afzondering en ballingschap - niet enkel door de pandemie - maar ook omdat Rios van ver terugkijkt naar wat er nog over is van zijn verleden en zijn roots.

 

“'Flore' van Gabriel Ríos is ronduit betoverend.” ★★★★ - Humo

Prijzen
Standaardtarief : € 28
+65 : € 27
-26 : € 25
Vriendenpas : € 25
Kansentarief : € 5.6
Duur 1u10
www.gabrielrios.com