Zeefier

Theater Tieret i.s.m. Desguin Kwartet

tickets
vr 13/01/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Brandend actueel figurentheater, golvend op de tonen van topstrijkkwartet

Dit is het verhaal over een eiland in de zee. 

De vrouwen houden hun adem hier in, telkens het schip van hun mannen het zeegat invaart. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het schip terug uit de golven oprijst, laten ze een zucht tussen hun tanden ontsnappen. Eén lange zucht tot de trossen vastgeknoopt worden, de longen zich opnieuw kunnen vullen met zoute zeelucht. Dan start het feest en weerklinkt alom muziek. En elke keer verweren de zilte harten wat meer. In en uit, in en uit; de mannen hun schepen, de vrouwen hun adem.

Maar soms … soms komt het schip niet meer terug. Dan heerst de stilte en start het wachten. De tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd. Zo stijgt het water van alle zeeën steeds meer en meer. Zoute zeeën vol verdriet want verdriet smaakt niet zoet. Tot alles wat er is … water is.

Dit was het verhaal over een eiland in de zee.


Samen met het beloftevolle, internationaal gelauwerde Desguin-strijkkwartet (winnaar Supernova Classics 2020) maakt figurentheater Theater Tieret met ZEEFIER een poëtische voorstelling over aantrekken en afstoten, over verlangen en gemis, over afscheid en weer thuiskomen. Een verhaal dat in alle eenvoud pijnlijk dicht aanschuurt tegen de actuele realiteit van ecologische transitie, migratie en globalisering.
 

Prijzen
Standaardtarief : € 10
+65 : € 10
-26 : € 10
-16 : € 8
Vriendenpas : € 10
Kansentarief : € 2
Leeftijd 12+
Extra

spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden / scenario en tekst: Joost Van den Branden / coaching: Walter Janssens / poppen: Patrick Maillard

met de steun van CC Sint-Niklaas

www.tieret.be
bekijk ook

Circumstances

EXIT

vr 17/03/2023, 20U00
Stadsschouwburg
circus familie