Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango

SONICO

wo 26/10/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Redders van de 'tango nuevo' eren de twee Argentijnse grootmeesters Piazzolla en Rovira

Astor Piazzolla en Eduardo Rovira zijn de twee baanbrekende voortrekkers van de tango nuevo. Tussen hen heerste een zekere rivaliteit en er werd oeverloos gediscussieerd over wie van beiden de eerste was die de tango moderniseerde. Historisch gesproken deed Piaozzolla de eerste belangrijke aanzet tot de uitbouw van moderne tango in 1955 met zijn Octeto Buenos Aires. Het jaar daarop sloot Rovira zich aan bij het Octeto La Plata, maar liet hiermee geen opnames achter.

Vast staat wel dat Piazzolla niet de enige pionier was en het ensemble SONICO plaatst de muziek van beide octetten maar wat graag naast elkaar om je mee te nemen op een muzikale verkenningsreis naar de grenzen van het genre.

De Argentijnse pers bejubelde SONICO intussen als de redder van de ‘tango nuevo’. De groep stelde het album reeds voor in Latijns-Amerika en werd door magazines Billboard en Rolling Stone gecatalogeerd in de top 10 van meest essentiële hedendaagse tango-ensembles. Een internationale klepper dus voor alle liefhebbers met een hart voor muziek.

 

“Het kwintet brengt een uitvoering van hoogstaande kwaliteit, met een enorm respect voor het werk van Rovira die hun grondige kennis hiervan aantoont.”
- Diario Folk, Spanje

“SONICO staat klaar om hun tweede plaat Inedito e Inconcluso uit te brengen, met materiaal dat Rovira in 1975 heeft opgenomen (...) dit materiaal deed al jaren de ronde in het clandestiene circuit, en laat ons een oeuvre na dat tegelijkertijd zeer vernieuwend en onbekend is”
Diario Clarin, Argentinië

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
-26 : € 13
Vriendenpas : € 13
Kansentarief : € 3.2
Extra

bandoneon: Lysandre Donoso, Carmela Delgado / viool: Stephen Meyer, Daniel Hurtado Jimenez, Victor Guaita / cello: Guillaume Lagravière / Contrabas: Ariel Eberstein / piano: Ivo De Greef / gitaar: Camilo Córdoba

* TIP *: Lees hier het interview met Ariel Eberstein en Ivo De Greef uit onze CC-brochure.

www.sonicomania.com