The Seasons Revisited

Ataneres Ensemble

za 08/10/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Uitgepuurde versie van Vivaldi's partituur komt tot leven dankzij hedendaags Leuvens ensemble

De bundel  De vier jaargetijden van Vivaldi is wellicht één van de meest bekende klassieke muziekstukken aller tijden. De hedendaagse Britse componist Max Richter – bekend van zijn filmische en minimalistische muziek en vorig jaar eregast op Film Fest Gent – voelde zich enkele jaren geleden aangesproken om dit meesterwerk grondig te renoveren.

Hij liet 75% van de originele partituur weg en draaide de overige door een minimalistische, gelaagde looping-molen. Het resultaat is Vivaldi’s Four Seasons Recomposed by Max Richter, een vernieuwd klassiek meesterwerk met naast minimalistische intieme momenten ook af en toe een muzikale uitbarsting.

De prachtige seizoenen worden ingeleid door een verrassende miniserie van toegankelijke, hedendaagse werken van eigen bodem. Ze verwijzen telkens naar de sfeer van een welbepaald seizoen. Voor dit project werkt Ataneres Ensemble samen met violist Nicolas Dupont. Zijn verfijnde muzikale intuïtie, virtuoze techniek en integer spel zijn perfect geschikt voor de extreem uiteenlopende uitdagingen van de nieuwe versie van een oeroud muzikaal naslagwerk.

Ataneres Ensemble is een professioneel strijkorkest dat zich naast het gevestigde repertoire richt op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Het legt een expliciete focus op de Vlaamse en Belgische hedendaagse muziek en ontvangt daar veel erkenning voor (winnaar van De Fugatrofee in 2019). Het ensemble is samengesteld uit een mix van Belgische en internationale musici en staat onder de artistieke leiding van Wim Spaepen. Ze werken samen met befaamde solisten, dirigenten en kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Programma
Lente - Tango Tout Court // D. Brossé
Zomer - A Kite Rock // P. Schuermans
Herfst - Nightfall on Prague // F. Glorieux
Winter - A Conversation with God // L. Van Vlierberghe

The Four Seasons Recomposed // M. Richter 
- Spring 1, 2, 3
- Summer 1, 2, 3
- Autumn 1, 2, 3
- Winter 1, 2, 3

Prijzen
Standaardtarief : € 19
+65 : € 18
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
Kansentarief : € 3.8
Extra

Het programmablad voor de voorstelling vind je hier.

www.ataneres.com