Henry

Peter De Graef

di 25/10/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Golden oldie deed 25 jaar geleden de theaterfundamenten trillen

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief. Zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt.

Op onnavolgbare wijze verweeft Peter De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. Henry omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conference, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest.

Deze monoloog won de Thersitesprijs van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 1997. Op vraag van Het TheaterFestival herneemt De Graef 25 jaar later dit pareltje uit de podiumgeschiedenis.

 

“En dé troef van dit stuk blijft natuurlijk De Graef zelf, die er op zijn eentje in slaagt om een zaal simultaan te doen schuddebuiken, te ontroeren én intellectueel uit te dagen. Deze klassieker bewijst nog maar eens hoe coherent en volstrekt uniek het theateruniversum is dat hij heeft gecreëerd.”
- De Standaard © Gilles Michiels

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u20
Extra

tekst, spel en creatie: Peter De Graef / lichtontwerp: Arne Lievens / techniek: Dimitri Joly / coproductie: Het TheaterFestival / met dank aan De Stichting vzw, De Werf (1997)

Inleiding om 19u30

Het programmablaadje vind je hier.

Persrecensies
bekijk ook

Jr.cE.sA.r/ARSENAAL/KVS

Vaderlandloos

di 31/01/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek

Suzanne Grotenhuis/De Nwe Tijd

Holy Shit

di 14/03/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater