Rigoletto

DESCHONECOMPANIE/Muziektheater Transparant

za 24/09/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een tragedie over een komedie, of omgekeerd

Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. In de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. In zijn verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist dalen samen met de hofnar af in een tragedie die begon als een komedie.

DESCHONECOMPANIE en Muziektheater Transparant brengen met Rigoletto een bewerking van Verdi’s opera en Victor Hugo’s Le roi s’amuse dat daarvan aan de basis ligt. Regisseur Tom Goossens vormt niet voor het eerst een beroemde opera om tot een theatervoorstelling. Met zijn succesvolle DAPONTETRILOGIE bewerkte hij eerder drie iconische opera’s van Mozart: Don Juan, Così en Le Nozze.

 

"Met 'Rigoletto' doet DESCHONECOMPANIE - in dit geval samen met Comp.Marius - waarin het sinds 2017 uitblinkt: operaklassiekers, zoals 'Don Juan' (2017) en 'Così fan tutte' (2018), vertimmeren tot geestig en (zeer) wervelend muziektheater dat bol staat van de zelfrelativering én de liefde voor muziek." – Knack Focus © Els Van Steenberghe

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Duur 1u35
Extra

tekst: naar Le roi s’amuse, Victor Hugo / muziek: Rigoletto, Giuseppe Verdi / zang en spel: Lars Corijn, Stefaan Degand, Tom Goossens, Esther Kouwenhoven, Karlijn Sileghem / regie en liedteksten: Tom Goossens / vertaling en bewerking: Waas Gramser, Kris Van Trier / piano en muzikale leiding: Wouter Deltour / muzikale dramaturgie: Lalina Goddard / kostuums: Marij De Brabandere / uitvoering decor: Johannes Vochten / lichtontwerp: Luc Schaltin / coproductie: Athénée Théâtre Louis-Jouvet, Comp.Marius, Opéra Grand Avignon, Perpodium / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid / met dank aan Opera Ballet Vlaanderen

www.deschonecompanie.be
www.transparant.be

Er zal uitzonderlijk geen inleiding plaatsvinden bij deze theatervoorstelling, kom wel gerust na de voorstelling je hart luchten in De Biechtstoel, een installatie van De Zendelingen.

 

Het programmablad bij de voorstelling vind je hier.

Persrecensies