Krankland

Project Z (i.h.k.v. Expo Passie & Obsessie)

tickets
zo 07/11/2021, 14U00
SteM, Zwijgershoek

Met de muziek van deze (on)beminde muzikanten onder de arm gaat KRANKLAND op zoek naar bekende artiesten voor een bonte tribute-namiddag: wie voelt zich verwant? Wie laat zich uitdagen? Wie brengt een ode aan de expressie?

Johannes Verschaeve ZZZ Jos Steen
De Graaf van Attenrode-Wever onder handen genomen door de Oostende glamrock-king Johannes Verschaeve (The Van Jets). Jos Steen (1954-2012) was een Belgisch bluesmuzikant, avant-gardegitarist en -zanger. Hij creeërde een schat aan muziek, en bracht deze meestal uit in zéér beperkte oplage. Naast muziek maakte hij ook kunstcollages en boeken. Zijn oeuvre is gigantisch, en erg gevarieerd: van klassieke bluessongs tot performances met op stofzuigers gemonteerde mondharmonica’s. Steeds weer valt Jos Steen op, door zijn originele en authentieke zeggingskracht en zijn vakmanschap.

Choolers Division
Choolers Division, twee MC’s met het syndroom van Down, die sinds 2013 geruggensteund door twee experimentele muzikanten Europa doorkruisen, van Vielsalm over Dour tot verre uithoeken in Zwitserland. Hiphop meets electro meets de beste flow van het Ardense hooggebergte!

Jan Swerts ZZZ Jean-Pierre Plisnier 
Neo-klassiek pianist Jan Swerts, gekend van zijn verstild en melancholisch werk, duikt in het universum van geschoold muzikant Jean-Pierre Plisnier. Plisnier, voormalig bewoner van het Guislain-instituut schreef tijdens zijn leven ongeveer 2.500 korte repetitieve composities. Plisnier heeft een voorkeur voor de noot ‘la’, want als iedereen zich zou baseren op de stemnoot, zou wereldvrede mogelijk worden. Daarnaast speelt het getal ‘7’ een symbolische rol in zijn werk. Zijn composities zijn opgevat als kleine gebedjes tot God of Maria, alsof Plisnier er zijn hemel mee wilde verdienen.

KRANKLAND
KRANKLAND brengt een eerbetoon aan bijzondere stemmen, niet die in het hoofd maar die uit het strottenhoofd. Om de mensen die lijden aan stemmen een stem te géven. Thomas kampeerde met een bandopnemertje in een psycho-sociaal centrum (PSC Sint-Alexius) in Brussel op zoek naar schoonheid waar men ze zelden denkt te vinden: rond de karakters en stemmen van drie patiënten met een psychose-gevoeligheid Espérance, Hortensia & Sulekho bouwt hij een muzikaal universum waarin breekbaarheid kracht blijkt te zijn, waar achter tristesse joie de vivre schuilt en waar geslotenheid een inwendig feest maskeert. 


 

Prijzen
Bruno's Duo's : € 7
Standaardtarief : € 14
+65 : € 13
-26 : € 11
Vriendenpas : € 11
Kansentarief : € 2.8
bekijk ook

Evelien Hoedekie en Urska Doler

Picca Pocca

zo 31/10/2021, 13U30
Museumtheater, Zwijgershoek
familie