De Loteling

Het Bataljong en Het Ventiel

do 16/12/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Hoe neem je afscheid van wie je was?

Hoe leer je je nieuwe zelf omarmen, goed wetende dat die morgen opnieuw kan vertrekken? Wat blijft er over?

De Loteling

Theatercollectief Het Bataljong ging een jaar lang op stap met acht mensen met jongdementie, met hun partners en met hun buddy’s van Het Ventiel. Hun zoektocht naar antwoorden leidde de theatermakers naar eenzame huiskamers en werkplekken vol frustraties. Naar bange wachtzalen in ziekenhuizen en naar bruisende workshops.

Het resultaat is te zien in “De Loteling”, een voorstelling waarin mensen met jongdementie zelf het voortouw nemen. Dit theaterstuk is een aanrader voor ieder van ons!

Na de pauze wordt het boek “Met Alzheimer naar de Alpen” voorgesteld. Dit is een reisverslag  of beter een reisgids van en voor een bergtocht of Expeditie naar Valle Maira in Italië. De tocht werd gemaakt door 4 deelnemers met jongdementie en hun partner en/of buddy. De begeleiding gebeurde door Jurn Verschraegen, directeur van het expertisecentrum dementie, Mathieu Vandenbulcke, arts en hoogleraar aan de KU Leuven en gespecialiseerd in ouderen- en neuropsychiatrie en Rik De leeuw, zanger schrijver dichter. Deze laatste drie mensen zullen ook in een panelgesprek toelichting geven bij het boek en deze toch wel heel speciale bergtocht.

Prijzen
Standaardtarief : € 12.5
Duur 80min
Extra

Tijdens deze voorstelling wordt het Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd én geldt een volledige mondmaskerplicht. Lees alles over de coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

Voor meer info:

https://www.hetbataljong.be/

https://decompanjong.be/