Salzinnes manuscripts

Psallentes & Goeyvaerts String Trio

za 18/09/2021, 17U00
Paterskerk
za 18/09/2021, 19U00
Paterskerk

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Deze wereldpremière van Linda Catlin Smith werd vorig seizoen omwille van de coronamaatregelen al ingeblikt en gestreamd. Als geen ander beseffen we natuurlijk dat dit niet kan tippen aan een live beleving ervan, en dan nog wel in de volledig gerestaureerde Paterskerk.

We nodigen jullie daarom samen met Psallentes en het Goeyvaerts String Trio uit voor de Salzinnes manuscripts. Aansluitend heffen we het glas en kan je even rondlopen in de prachtige Paterskerk.

De gregoriaanse groep Psallentes (‘de zingenden’) werd opgericht door zanger en dirigent Hendrik Vanden Abeele. Het ensemble gaat met professionele stemmen op zoek naar gregoriaanse en aanverwante polyfonie uit verschillende historische periodes. 

Het Goeyvaerts String Trio is in 1997 opgericht met als doel uitsluitend twintigste- en eenentwintigste-eeuws repertoire uit te voeren. Het trio ontleent zijn naam aan de Belgische componist Karel Goeyvaerts, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkelingen binnen de Europese nieuwe muziek. Het ensemble speelt niet alleen bestaand werk maar is ook actief met opdrachten voor nieuwe strijktrio’s. 

 

Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa. 

Prijzen
Standaardtarief : € 12
+65 : € 11
Vriendenpas : € 9
-26 : € 9
Kansentarief : € 2.4
Extra

Kort concert (20’), gevolgd door een kleine receptie (inbegrepen in de ticketprijs)

compositie: Linda Caitlin Smith / Psallentes: Sarah Van Mol, Veerle Van Roosbroeck, Amélie Renglet, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel, Elisabeth Colson, o.l.v. Hendrik Vanden Abeele / Goeyvaerts String Trio: Fedra Coppens (viool), Kris Matthynssens (altviool), Pieter Stas (cello)

www.psallentes.com

www.stringtrio.net