Houtekiet

MANdolinMAN

za 07/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Na twee succesvolle albums met eigentijdse bewerkingen van traditionele muziek uit onze streken gaat MANdolinMAN samen met elektronicawizard Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine) nog een stap verder in het uitwerken van dit oude repertoire. De oude melodieën krijgen door het toevoegen van samples, beats en soundscapes een nieuwe, ongehoorde en organische sound.

Als er één boek uit de Vlaamse literatuur is dat het tijdloze en universele karakter, de sfeer van de muziek, en de tegenstelling tussen oud en nieuw kan bekrachtigen is het wel ‘Houtekiet’ van Gerard Walschap. Een heidens ‘Evangelie’ over het ontstaan van de beschaving, maar tegelijkertijd een blauwdruk van het algemeen menselijke, het leven en het sterven. Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts die bij het grote publiek vooral bekend is van zijn rol Tim in 'Thuis'.

De voorstelling wordt gekruid door de prachtige projecties van Lot Vandekeybus. Na jaren cultuurredactrice voor Cobra.be te zijn, kiest Lot nu resoluut voor haar werk als illustratrice. 

In samenwerking met Muziekclub 't Ey

Prijzen
lidhouder Muziekclub 't Ey : € 12
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Vriendenpas : € 12
Kansentarief : € 3
Extra

muziek: MANdolinMAN en Mathijs Bertel / woord en spel: Jeroen Lenaerts / tekeningen en projecties: Lot Vandekeybus

www.mandolinman.be
Persrecensies