Poëzie op zondagmorgen / Archipel

Lieven Tavernier

zo 24/10/2021, 10U30
Paterskerk

Je hebt baas boven baas en de grootste baas van het Nederlandstalige lied is zonder twijfel Lieven Tavernier” (Henny Vrienten).
Jan De Wilde, Thé Lau, Raymond, The Bony King, Gabriel Rios, Stef Kamil Carlens, Filip Kowlier …, allen laafden ze zich aan de teksten en liederen van deze onovertroffen meester. Lieven Tavernier (Gent, 1947), auteur en liedjesschrijver, zanger en muzikant, en de meest poëtische chroniqueur van wat verloren gaat in de tijd. Een man in de luwte, van muziekrecensent van het geruchtmakende muziektijdschrift Tliedboek, columnist in het Gentse studententijdschrift Campus en boekenrecensent voor De Morgen, columnist voor de radioprogramma’s ‘De Gewapende Man’ en ‘Het Vermoeden’, tot de auteur van de cultnovelle Over Water, de grote liefdesverklaring aan zijn geboortestad Gent, Gentse vrienden en kunstenaars, en de novelle Een bijzonder kind.

In 2020 verscheen Tlieverdje, een verzameling columns, gezet in een droevig-vrolijke toonaard, waarin schrijft hij over liefdes en vriendschappen, over Dylan en chansonniers, over literatuur en over zijn ‘fanfare van honger en dorst’.

Extra

Opgelet: Ten gevolge van Covid-19-maatregelen kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aan wijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent steeds op deze pagina.

EXTRA

Deze lezing maakt deel uit van Archipel en is daarom uitzonderlijk betalend. Meer info vind je hier

bekijk ook

Vrouwkje Tuinman

Poëzie op zondagmorgen

zo 05/12/2021, 10U30
De Foyer
literair

Anna Enquist

Poëzie op zondagmorgen

zo 06/02/2022, 10U30
De Foyer
literair

Marc Tritsmans – Nele Buyst

Poëzie op zondagmorgen

zo 06/03/2022, 10U30
De Foyer
literair