Mode-expo Tom Van der Borght

Tom Van der Borght

vr 15/04/2022 - zo 22/05/2022
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

Tom Van der Borght behaalde in 2012 zijn diploma Modevormgeving aan d'Academie Beeld van Sint-Niklaas. Zowel tijdens als na zijn studies won hij enkele internationale modeprijzen en wedstrijden. Van 2012 tot 2016 had hij het genoegen om zijn werk te tonen tijdens de Berlin, Paris, London en Panama Fashion Week. Zijn collecties werden verkocht in de VS, Japan en in heel Europa.

Hij werkte in opdracht voor bedrijven als C&A, DS Automobiles en Swatch. Daarnaast creëert hij kunstwerken en video's voor nationale en internationale muziekartiesten.
Tom werkt als onafhankelijk kunstenaar, met focus op mode, textiel, grafiek, video, installatie en scenografie.

Voor hij het kunstenveld betrad, behaalde Tom zijn bachelordiploma in Sociaal Werk, en werkte hij een aantal jaren in verschillende sociale organisaties.
Toen hij op 27-jarige leeftijd ontdekte dat hij leed aan een spierziekte, confronteerde hij zichzelf met de vraag wat nu echt belangrijk is in het leven. Dit was het bevrijdende moment dat hij besloot om modeontwerpen te gaan studeren en zijn jeugddromen na te jagen.

Hij combineert verschillende media en overschrijdt de grenzen tussen mode en kunst. Zijn achtergrond leidde tot het in vraag stellen van sociale en maatschappelijke structuren, grenzen en normen. Hij is dan ook een van de pioniers in de modewereld die duurzame en herbruikbare materialen als basis aanwendt voor zijn creaties.

Het vinden van een plaats in de maatschappij is altijd een kernelement geweest in Van der Borghts werk en leven. Hierdoor ontstond een sterke interesse in tribale cultuur, rituelen en kostuums.  Maar eveneens is hij beïnvloed door popcultuur, MTV en subculturen vanuit zijn Vlaamse roots.

Dit amalgaan zorgt voor een kleurbom van jewelste. Laat je leiden tijdens deze psychedelische modetrip !

 

U bent zeer welkom op de vernissage vrijdag 15 april vanaf 19 uur.

Graag een seintje vooraf om uw aanwezigheid te bevestigen via expo@ccsint-niklaas.be

Leeftijd 8+
Extra

di-vr : 13.30 uur – 17 uur
zaterdag : 13 uur - 17 uur
zondag : 11 uur - 17 uur
maandag gesloten

Toegangsprijs: 5 EUR / 2,50 EUR met korting.
Gratis voor kinderen en jongeren t.e.m. 21 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS en lerarenkaart.
Gratis toegang voor iedereen op zondag van 11 uur tot 13 uur.

Familierondleiding op zondag:
-21 jaar : € 0
Standaardtarief : € 5

Rondleidingen voor scholen, groepen of families kunnen (ook buiten de reguliere openingsuren) aangevraagd worden via deze link.
Groepstarief: minimum 10 leerlingen, € 4 p.p., gids inbegrepen.

www.tomvanderborght.com