Piano Works Debussy

Voetvolk/Lisbeth Gruwez/Claire Chevallier

vr 06/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Piano Works Debussy is een fysiek duet tussen danseres Lisbeth Gruwez en pianiste Claire Chevallier. Zij zoeken samen de ruimte tussen de noten in de rebelse composities van Claude Debussy, die zorgde voor vernieuwing binnen het klassieke genre. Eerder dan een onbuigzame realiteit te tonen, laten Gruwez en Chevallier een verbeelding ontstaan achter het gaas van de materie.

Voor het eerst in haar carrière kiest Lisbeth Gruwez voor klassieke muziek. Na haar opleiding klassiek ballet vond ze vrijheid in de hedendaagse dans met een bewegingstaal die inmiddels een referentie werd. Piano Works Debussy is in dat opzicht een bijzondere dialoog tussen een klassiek en een hedendaags kader, die zo ongeveer Gruwez’ choreografische parcours blootlegt.

Piano Works Debussy is geselecteerd voor Het Theaterfestival 2021.

Prijzen
Standaardtarief : € 20
+65 : € 19
-26 : € 17
Vriendenpas : € 17
Kansentarief : € 4
Extra

Lees alles over de geldende coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

choreografie: Lisbeth Gruwez / muziek: Claude Debussy / performance: Claire Chevallier, Lisbeth Gruwez / artistieke assistentie: Maarten Van Cauwenberghe / dramaturgie: Bart Meuleman / lichtontwerp: Stef Alleweireldt, Gilles Roosen / scenografie: Marie Szersnovicz / geluid: Alban Moraud,  Maarten Van Cauwenberghe / coproductie: ADC Genève, Festival d’Avignon, Klarafestival, KVS, Le Fonds de dotation du Quartz, Lielais Dzintars, MA scène nationale, Theater Freiburg, Voo?uit / residenties: KVS, Le Quartz, Les Brigittines, nona, Ultima Vez / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, nona, de Vlaamse Gemeenschap

Inleiding om 19u30

Na de voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan biechten in De Biechtstoel, een installatie van De Zendelingen.

www.voetvolk.be
Persrecensies