Tender Men

Koen De Preter

tickets
wo 30/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Tender Men gaat over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Vier mannen met elk hun eigen dansachtergrond en identiteit staan symbool voor kwetsbaarheid, ruwheid en tederheid.

Tender Men boeit en verwart, treitert en triggert ergens op de grens tussen bro, bromance en romance. De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf. Choreograaf Koen De Preter creëert een universum waarin mannelijkheid en de gevoeligheid ervan centraal staan. Hij werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger zijn om elkaar aan te raken en stelt zich de vraag hoe mannen met elkaar zouden omgaan in een wereld zonder homofobie.

Een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans en eclectische soundtracks vormen een constante in de creaties van Koen De Preter. Na meer intiem werk maakt hij met Tender Men voor het eerst een grotere voorstelling met een internationale cast.

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Extra

Lees alles over de geldende coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

choreografie en concept: Koen De Preter / dans en choreografie: Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang / lichtontwerp: Fudetani Ryoya / kostuums: Atelier Marie Dries / techniek: Eva Dermul / coproductie: C-TAKT, DansBrabant, Perpodium / residenties: Cultuurcentrum ccBe, De Grote Post, De Nieuwe Vorst, de Warande, Dommelhof, KVS, STUK / met steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

www.koendepreter.com
Persrecensies
bekijk ook

Not Standing/Alexander Vantournhout

Contre-jour

za 26/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans

Kabinet k

Promise me

za 23/04/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans familie

Voetvolk/Lisbeth Gruwez/Claire Chevallier

Piano Works Debussy

vr 06/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans