Contre-jour

Not Standing/Alexander Vantournhout

za 26/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Vijf vrouwelijke performers wandelen, lopen, huppelen en verplaatsen zich als een kat op handen en voeten door een zandvlakte. Ze creëren verschillende ‘in-drukken’, die ze steeds opnieuw uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn wanneer je bijvoorbeeld illegaal iemands eigendom betreedt of ongemerkt een landsgrens wil passeren.

In Contre-jour laten de bewegingen indrukken achter in de mulle ondergrond én in het geheugen van de kijker. Als in een film trekken vijf lichamen voorbij doorheen het desolate landschap. De individuen helpen elkaar als groep door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten in dans en live zang. Troost en weerstand weerklinken doorheen het afwisselende spel van samen en alleen.

Contre-jour is de eerste creatie van Alexander Vantournhout waarin hij volledig kiest voor de rol van choreograaf en het podium geeft aan vijf performers met een diverse achtergrond in onder andere dans, musical en circus.

 

Het programmablad van Contre-jour vind je hier.

Prijzen
Standaardtarief : € 20
+65 : € 19
-26 : € 17
Vriendenpas : € 17
Kansentarief : € 4
Duur 1u
Extra

Lees alles over de geldende coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

concept en choreografie: Alexander Vantournhout / choreografisch assistent: Emmi Väisänen / van en met: Philomène Authelet, Tina Afiyan-Breiova, Noémi Devaux/Esse Vanderbruggen, Ariadna Gironès Mata, Aymara Parola/Jessica Eirado Enes / dramaturgie: Sébastien Hendrickx, Rudi Laermans / dansrepetitor: Maria Ferreira Silva, Axel Guérin, Lodie Kardouss, Anneleen Keppens, Lise Vachon, Esse Vanderbruggen / stemcoach en muziekdramaturgie: Fabienne Seveillac / lichtontwerp: Harry Cole / geluidsontwerp: Bob Hermans / kostuums: Sofie Durnez / videograaf: Stanislav Dobak / met dank aan Kim Amankwaa, Willy Cauwelier, Euridike De Beul, Tom de With, Astrid Sweeney / technische productie: Rinus Samyn, Bram Vandeghinste / coproductie: Voo?uit, Cirque-Théâtre Elbeuf, Le CENTQUATRE, Theater op de Markt, Theater Freiburg, Charleroi Danse, Lithuanian Dance Information Center, Peeping Tom, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

www.notstanding.com
Persrecensies