Red. The Sorrows Of Belgium III: Holy War

NTGent/Luk Perceval

di 17/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, gelinkt aan terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld.

Alle verhaallijnen in RED kolken rondom de zoektocht van Hussein, een verwarde, Irakese man die in Brussel een nieuwe leven probeerde op te bouwen. Zijn zoon is volgens de politie betrokken bij een terreurnetwerk en samen met andere terroristen op de vlucht geslagen tijdens een politie-inval. Behalve een zoektocht naar een verloren zoon is RED een poging om vat te krijgen op een traumatische geschiedenis in een stukgeslagen stad. Is de forever war, zoals Amerikaans journalist Dexter Filkins de conflicten in Irak en Afghanistan noemde, nog wel te bevatten? Hoe werken de tentakels van die oorlog door in onze hoofdstad? En wat als de levens die elkaar in die stad kruisen langs om wonden heen moeten die niet meer te genezen zijn?

Luk Perceval zoomt in zijn trilogie The Sorrows Of Belgium in op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. In 2019 was Black, over de exploitatie van Congo onder Leopold II, bij ons te gast. In RED neemt hij nu de terroristische aanslagen onder de loep in een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. Tekstbronnen worden met elkaar geconfronteerd in een spannende en suggestieve montage, voortgestuwd door livemuziek.

Het programmablad lees je hier.

Prijzen
Bruno's Duo's : € 11
Standaardtarief : € 22
+65 : € 21
-26 : € 19
Vriendenpas : € 19
Kansentarief : € 4.4
Duur 1u30
Extra

regie: Luk Perceval / met: Lisah Adeaga, Farid Bouzenad, Roberto Jean, Bert Luppes, Dahlia Pessemiers-Benamar, Peter Seynaeve, Maria Shulga, Oscar Van Rompay, Valéry Warnotte / tekst: Michael Bijnens / dramaturgie: Steven Heene / livemuziek: Sam Gysel / decorontwerp: Annette Kurz / kostuumontwerp: Ilse Vandenbussche / lichtontwerp: Mark Van Denesse / bewegingscoach: Ted Stoffer / coproductie: Le Manège Maubeuge / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid

De voorstelling wordt gespeeld in verschillende talen met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Inleiding om 19u30

Geniet nu van een mooie korting op deze theatervoorstelling. Koop een Bruno’s Duo-ticket en krijg er één gratis. Meer info vind je hier.

www.ntgent.be
Persrecensies
bekijk ook

Abke Haring/Toneelhuis/Zuidpool

PLATINA

di 24/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater