Schaapjes op het droge

Wunderbaum

tickets
di 19/04/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Maartje Remmers en Wine Dierickx waren tieners in de jaren ’80. In die tijd was het mogelijk een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Hun moeders prentten hen in: "Iedereen heeft gelijke kansen. Grijp ze! Jullie zijn de architect van je eigen geluk!"

Nu, 30 jaar later en een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien ze samen met hun kroost uit hun huis, maar weten ze niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. Ze vragen zich af: “Waar is het mis gegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild? Hadden onze moeders ongelijk? En wat vertellen wij straks aan onze dochters?"

Remmers en Dierickx lazen Schaapjes op het droge, de Duitse succesroman van Anke Stelling. Samen met muzikant Harald Austbø gaan ze dit boek te lijf.

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
-26 : € 14
Vriendenpas : € 14
Kansentarief : € 3.4
Extra

tekst: naar de roman van Anke Stelling / van en met: Harald Austbø, Wine Dierickx, Maartje Remmers / acteurs op video: Walter Bart, Matijs Jansen / bewerking en dramaturgie: Koen Tachelet / coaching: Jan Bijvoet / licht- en decorontwerp: Maarten van Otterdijk / kostuums: Erik Bosman, Karin van der Leeuw / livemuziek: Harald Austbø / coproductie: Theater Rotterdam, Theaterhaus Jena

Inleiding om 19u30

Na de voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan biechten in De Biechtstoel, een installatie van De Zendelingen.

www.wunderbaum.nl
Persrecensies
bekijk ook

Jr.cE.sA.r/KVS/NNT

Dear Winnie,

za 05/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek

Mats Vandroogenbroeck/Nona Demey Gallagher/Timo Sterckx

Through The Looking-Glass (And What We Found There)

do 10/02/2022, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater

Abke Haring/Toneelhuis/Zuidpool

PLATINA

di 24/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater