De reuzendoder van Ernest Hemingway

Thomas Janssens

tickets
di 22/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Ernest Hemingway is naast schrijver, Nobelprijswinnaar en vrouwenverslinder overal ter wereld bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit tijdens het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten tot het uiteindelijk zijn zelfgeplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven schrijft Hemingway: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor een bende topacteurs die samen de kroniek van een morbide verslaving brengen, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Extra

Lees alles over de geldende coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

concept, tekst en regie: Thomas Janssens / spel: Evelien Bosmans, Mieke De Grootte, Thomas Janssens, Dahlia Pessemiers-Benamar, Eliza Stuyck, Tom Van Bauwel / scenografie: Mikaël Wellens / muziek en compositie: George Dhauw / coaching: Lien De Graeve, Tanya Zabarylo / licht en geluid: Katrijn Roels / coproductie: Arenbergschouwburg, Het Laatste Bedrijf / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, Te Gek!?, VAD

Inleiding om 19u30

bekijk ook

Compagnie Cecilia

Een Lola

vr 11/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater

NTGent/Luk Perceval

Red. The Sorrows Of Belgium III: Hellhole

di 17/05/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater