ODYSSEE, de Lange Weg Naar Huis

Theater FroeFroe

vr 26/11/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en ze openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.
Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Hij had die hoge muren en gouden daken gemaakt en nu had Odysseus zijn stad vernield. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.
Odysseus is spoorloos.
Samen met zijn moeder verzint zijn zoontje Makos elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst en … over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Prijzen
Bruno's Duo's : € 7.5
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Vriendenpas : € 12
-16 : € 9
Kansentarief : € 3
Duur 60min
Leeftijd 10+
Extra

Tijdens deze voorstelling wordt het Covid Safe Ticket (CST) gehanteerd én geldt een volledige mondmaskerplicht. Lees alles over de coronamaatregelen in CC Sint-Niklaas hier.

tekst: Michael De Cock (en cast)/ regie: Marc Maillard / cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans) / live muziek en composities: Fien Van Der Aa / techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video) / artistieke medewerkers Froe-atelier decor, kostuums, video en poppen: Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.techniek Jo Heijens (klank), Anton Leysen (licht), Gertjan Biasino (video) / In coproductie met Per Podium / Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Na de voorstelling ook zin om je hart te luchten? Kom dan biechten in De Biechtstoel, een installatie van De Zendelingen.

https://www.froefroe.be
bekijk ook

Kabinet k

Promise me

za 23/04/2022, 20U00
Stadsschouwburg
dans familie