Boy

Kyoko Scholiers

wo 06/10/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen, maar hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag door de ‘verontrustende situatie’. Dit is het startschot van een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten die een grote impact hebben op hem. Een broeierige montage maakt je getuige van een reeks gebeurtenissen die het lot van Boy zullen bepalen.

Theatermaakster Kyoko Scholiers baseerde zich voor Boy op honderd waarheden. Ze verdiepte zich in de wereld van de jeugdhulp, interviewde zorgverleners, kinderen en ouders, woonde rechtszaken bij en werkte als vrijwilliger in een leefgroep.

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder veilig nest en waar ligt de grens van loyauteit aan de ouders? Scholiers verbeeldt een actuele realiteit in een muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast en livemuziek van het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.

Bekijk het programmablad hier.

Prijzen
Standaardtarief : € 19
+65 : € 18
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
Kansentarief : € 3.8
Duur 2u
Extra

tekst en regie: Kyoko Scholiers / compositie en muzikale leiding: Joris Blanckaert / met: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Laurence Roothooft, Victor Saveniers, Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Finn Van Hove, Amelie Nakibinge van Olmen, Isabella Nnambaziirar van Olmen / uitvoering muziek: kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez, HERMESensemble (Karin de Fleyt (fluit), Gaetan La Mela (percussie), Peter Merckx (klarinet), Stijn Saveniers (cello)) / scenografie: Amber Vandenhoeck / kostuumontwerp: Marie Dries / lichtontwerp: Thomas Vermaercke / coaching: Valentijn Dhaenens / coproductie: De Grote Post, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf, Opera Ballet Vlaanderen / met dank aan de vele getuigen / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, Corso, Stad Antwerpen, Villa Hellebosch, de Vlaamse Overheid

Inleiding om 19u30

www.kyokoscholiers.be
Persrecensies