De Vijfde van Ludo

La Volta/Frank Focketyn/Evgenia Brendes/Philippe Thuriot

wo 29/09/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Mijnheer? Ik ga even door uw papieren, goed? Van Beethoven?
Cool zeg. Is dat niet die van die muziek?

Van kleins af hangt de schaduw van zijn gevierde oudovergrootoom over Ludo heen. Dé grote Duitse componist Ludwig Van Beethoven is een naam die deuren opent, zou je denken. Achterachterachterkleinneef Ludo is echter een teleurgesteld man, zonder familie en muziekcarrière. Componeren was nochtans zijn grote droom.

Opgevist uit het kanaal, ontwaakt Ludo in opvangcentrum ‘Het Beloofde Land’. Als hij de rust wil vinden waar hij naar verlangt, zal hij de confrontatie met zijn verleden moeten aangaan. Niemand kan voorspellen dat verpleegster Stacey en haar zoontje Alex hier een onmisbare rol in zullen spelen en dat Ludo al zijn krachten bijeen zal rapen om een nieuw stuk te schrijven: Requiem, opus 5.

De Vijfde van Ludo is een dramady van menselijk gestuntel waarin twee eenzame mensen zoeken naar liefde en geluk in een harde wereld die doof voor hen lijkt.

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Vriendenpas : € 15
Kansentarief : € 3.6
Extra

concept: Ralph Broos / tekst en regie: Thomas Janssens / muziek: Ludwig van Beethoven / composities: Robert Groslot / spel: Evgenia Brendes, Frank Focketyn, jongetje / accordeon: Philippe Thuriot / vormgeving: Simone Eggen / kostuums: Erika De Bondt / geluid en licht: Iben Stalpaert / grafische vormgeving: Toon Van Wemmel / dop: Wim Dickens / video: Dieter Allaerts / casting: Ann Willems / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, CC De Werf / met dank aan CC De Kern

Inleiding om 19u30

www.devijfdevanludo.be
bekijk ook

Thomas Janssens

De reuzendoder van Ernest Hemingway

di 22/03/2022, 20U00
Stadsschouwburg
theater