Workshop Initiatie figurentheater

Joost Van den Branden (theater Tieret)

Uitverkocht
do 05/11/2020, 10U00
d' Academie podium Sint-Niklaas

Theater Tieret werd in 2002 opgericht en groeide in korte tijd uit tot één van de revelaties in het Vlaamse figurentheaterlandschap. Het gezelschap staat voor vormelijk én inhoudelijk suggestief, krachtig theater met een humoristische, speelse toets. Tieret experimenteert vooral graag met de eigenheid van poppen; ze tasten voortdurend de grenzen af van wat al dan niet kan ontstaan aan chemie tussen mens en stof of latex, tussen acteur en pop. Nog steeds verbazen ze zichzelf en hun publiek over de kracht van een figuur, de kracht van de ‘ver-beelding’.

Theater Tieret geeft je in deze workshop een inkijk in hun wondere wereld van de poppen. Onder begeleiding van een professionele poppenspeler word je ondergedompeld in het figurentheater. Alle kneepjes van het vak (manipulatie, stem, typering ...) woren in een intensieve en vooral erg interactieve workshop aangeleerd.

Tieret specialiseerde zich de voorbije jaren in vormingen, workshops én masterclasses rond poppenspel. Dit zowel voor beginners als voor gevorderden en professionelen. Zo gaat iedereen als ‘volleerd’ poppenmanipulator naar huis.

DOELPUBLIEK: al wie kennis wil maken met figurentheater

Deze workshop maakt deel uit van het Landjuweelfestival.

Prijzen
Standaardtarief : € 10
Duur 3u
Extra

Workshop

www.tieret.be