Poëzie op Zondagmorgen

Kae Tempest - Gaea Schoeters en Johanna Pas

Uitverkocht
zo 04/10/2020, 10U30
De Foyer

Gaea Schoeters en Johanna Pas lezen Kae Tempest.

De Britse Kae Tempest (Londen, 1985), muzikante, spoken word performer, roman- en toneelschrijfster, dichteres, geldt als een van de belangrijkste stemmen van de laatste jaren. Everybody Down, haar debuutalbum, was meteen een beklijvend werkstuk over ons tijdsgewricht. Ook Let Them Eat Chaos en The Book Of Traps And Lessons getuigen van het ondubbelzinnig engagement van deze artieste. Sober en ingetogen, subtiel en minimalistisch, gebruikt ze de kracht van het woord om te getuigen over armoede en racisme, klassenstrijd, nationalisme en liberalisme, maar evenzeer over verbondenheid en liefde, hoop, de kracht van het individu en radicale empathie.

In Hold your own, haar spreekgedicht uit 2014, brengt ze de mythe van Tiresias naar een hedendaagse context en schrijft over haar jeugd, over gender en ontluikende seksualiteit, maar evenzeer over maatschappelijke conventies, de klimaatproblematiek en ongebreideld kapitalisme. Een krachttoer over hoe als individu stand te houden tegen de krachten van de buitenwereld.

Auteurs Gaea Schoeters en Johanna Pas vertaalden de bundel voor het Toneelhuis als Tiresias. Een dubbelvoordracht uit deze bundel is de opener van een nieuw seizoen Poëzie op Zondagmorgen.

FOLDER POËZIE OP ZONDAGMORGEN

Ten gevolge van de coronacrisis kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aan wijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent op deze website.

Prijzen
Eén tafel voor max. 4 personen : € 0
Extra

Reservatie is noodzakelijk. Dit kan op onze website vanaf 29/08/2020.