Poëzie op Zondagmorgen

Marlene Van Niekerk

tickets
zo 25/10/2020, 11U00
De Foyer

Marlene Van Niekerk (Caledon, 1954) geldt als één van de belangrijkste auteurs van Zuid-Afrika en is ook in Nederland geen onbekende. Als filosofe boog ze zich onder meer over Also sprach Zarathustra en het werk van Paul Ricoeur en Claude LéviStrauss. Haar romans Triomf en Agaat kenden veel bijval en vielen meermaals in de prijzen. Ook als dichteres geniet ze aanzien. Kaar (2013), een verbluffend taalspel over de liefde en relaties, de natuur en sociale vraagstukken, werd bekroond met de Hertzogprys en de Elisabeth Eybersprys voor poëzie.
In haar laatste bundel, In die stille agterkamer (2017, tweetalige uitgave 2018), ‘vertaalt’ ze schilderijen van Jan Mankes en Adriaen Coorte. Twee schilders met een grote aandacht voor de nauwgezette observatie van het dagelijkse, maar tegelijk ook zoekende naar een vorm van diepere eeuwigheid. Voor een dichteres die een meester is in de verbinding van concrete details met meer abstracte en filosofische overpeinzingen, een ontmoeting met zielsverwanten in een imponerende bundel. Een unieke ontmoeting met een monument in de letteren.

FOLDER POËZIE OP ZONDAGMORGEN

Ten gevolge van de coronacrisis kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aan wijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent op deze website.

Prijzen
Standaardtarief : € 0
Extra

EXTRA

Deze lezing kadert naast Poëzie op Zondagmorgen in het literaire festival Archipel. 

Tickets en Reservaties - vanaf 29/08/2020 via het evenement Archipel
Dagticket: 7 euro
Weekendticket: 12 euro

Kortingen:           
+65 = basisprijs - 1 EUR

-26 = basisprijs -3

bekijk ook

Anna Enquist

Poëzie op zondagmorgen

zo 06/12/2020, 10U30
De Foyer
literair

Vrouwkje Tuinman

Poëzie op Zondagmorgen

zo 11/04/2021, 10U30
De Foyer
literair