De Plutomobiel

CC Sint-Niklaas / JOS vzw / Pluto vzw

ma 20/07/2020 - vr 31/07/2020

Deze zomer rijdt de Plutomobiel voor de derde keer uit in Sint-Niklaas. In en rond deze bakfiets maken kinderen via creatief spel kennis met verhalen, theater, dans, muziek, beeld en film.

De Plutomobiel is een kunsteducatief vakantieproject voor kinderen dat het cultuurcentrum Sint-Niklaas, Jos vzw en Pluto vzw samen ontwikkelden. Ervaren begeleiders rijden met een bakfiets langs pleintjes waar kinderen buiten spelen en brengen kunsteducatie tot bij hen op de schoot. Aan de hand van een creatief spelhandboek én materialen in de bakfiets doen ze verschillende kunstzinnige activiteiten.

De Plutomobiel richt zich tot kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het project tracht kinderen te bereiken die niet zo makkelijk hun weg vinden naar het reguliere vrijetijdsaanbod. Via de Plutomobiel maken zij op een laagdrempelige manier kennis met kunsteducatieve vrijetijdsbesteding en verwerven zo verschillende culturele competenties.

De Plutomobiel fietst de laatste twee weken van juli en augustus naar verschillende pleintjes in Sint-Niklaas. De activiteiten vinden telkens plaats tussen 14.30 uur en 17 uur en zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

Hier zie je wanneer we naar welke buurt rijden:

JULI

ma 20 juli: Elisabethplein
di 21 juli: geen werking (feestdag)
woe 22 juli: Elisabethplein
do 23 juli: Baensland
vrij 24 juli: Baensland
ma 27 juli: Witte Molen
di 28 juli: Witte Molen
woe 29 juli: Rootputstraat
do 30 juli: Gerdapark
vrij 31 juli: Gerdapark

AUGUSTUS

ma 17 augustus: Fabiolapark
di 18 augustus: Fabiolapark
woe 19 augustus: Clementwijk
do 20 augustus: Clementwijk
vrij 21 augustus: Clementwijk
ma 24 augustus: Reynaertpark
di 25 augustus: Reynaertpark
woe 26 augustus: Nieuwe Watermolenwijk
do 27 augustus: Nieuwe Watermolenwijk
vrij 28 augustus: Nieuwe Watermolenwijk

Leeftijd 6 tot 12 jaar