Passages VIII - Salzinnes manuscript

Psallentes & Goeyvaerts String Trio

zo 14/02/2021 - wo 30/06/2021
SteM, Zwijgershoek

Passages VIII werd een opname in de Paterskerk. Onze onvermoeibare techniekers werkten als een professioneel camerateam. Een wereldpremière van Linda Catlin Smith werd ingeblikt. Psallentes bezong het Salzinnes manuscript samen met het Goeyvaerts String Trio.

De gregoriaanse groep Psallentes (‘de zingenden’) werd opgericht door zanger en dirigent Hendrik Vanden Abeele. Het ensemble gaat met professionele stemmen op zoek naar gregoriaans en aanverwante polyfonie uit verschillende historische periodes. 

Het Goeyvaerts Strijktrio is in 1997 opgericht met als doel uitsluitend twintigste en eenentwintigste-eeuwse repertoire uit te voeren. Het trio ontleent zijn naam aan de Belgische componist Karel Goeyvaerts, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkelingen binnen de Europese nieuwe muziek. Het ensemble speelt niet alleen bestaand werk maar is ook actief met opdrachten voor nieuwe strijktrio’s. 


Wil je Psallentes en het Goeyvaerts String Trio live aan het werk zien in de vernieuwde Paterskerk? Hou onze website en facebook dan in het oog!
 

Prijzen
Standaardtarief : € 24
-26 : € 21
+65 : € 23
Vriendenpas : € 20
Extra

Composition
Linda Caitlin Smith

Psallentes 
Sarah Van Mol
Veerle Van Roosbroeck
Amélie Renglet
Lisa De Rijcke
Barbara Somers
Kerlijne Van Nevel
Elisabeth Colson

o.l.v. Hendrik Vanden Abeele

Artist manager: Stijn Jacobs, Bookman

Goeyvaerts Strijktrio
Fedra Coppens (viool)
Kris Matthynssens (altviool)
Pieter Stas (cello)

www.stringtrio.net