Lijmen

Grof Geschud

geannuleerd
za 12/12/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd.

In Lijmen bevragen Myrthe van Velden en Lander Severins het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je vanzelf alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.
In het najaar van 2019 debuteerde dit piepjonge duo met de voorstelling Lijmen in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

“Lijmen is een programma van een hoog niveau” en “hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” (Jury Cameretten 2018).
“Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij het Cameretten festival: “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury.

Extra

tekst en spel: Lander Severins, Myrthe van Velden / regie: Raf Walschaerts, Minou Bosua / dramaturgie: Annalin van Putten / klankbord: Jens Vydt / lichtontwerp: Sander Salden / foto: Get Your Art Together / ontwerp: Studio Kaplan / coproductie: Grof Geschud, Theater M, Livecomedy

www.grofgeschud.eu
bekijk ook

Pieter Verelst

Amai

wo 05/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg
humor
geannuleerd

Barbara Sarafian

FokkoF

do 20/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg
humor