Schaapjes op het droge

WUNDERBAUM

wo 09/12/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Maartje Remmers en Wine Dierickx waren tieners in de jaren ’80. In die tijd was het mogelijk een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Hun moeders prentten hen in: "Iedereen heeft gelijke kansen. Grijp ze! Jullie zijn de architect van je eigen geluk!"

Nu, 30 jaar later en een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien ze samen met hun kroost uit hun huis, maar weten ze niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. Ze vragen zich af: “Waar is het mis gegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild? Hadden onze moeders ongelijk? En wat vertellen wij straks aan onze dochters?"

Remmers en Dierickx lazen Schaapjes op het droge, de Duitse succesroman van Anke Stelling. Samen met muzikant Harald Austbø gaan ze dit boek te lijf.

Prijzen
Vriendenpas : € 14
-26 : € 14
+65 : € 16
Standaardtarief : € 17
Extra

tekst: naar de roman van Anke Stelling / van en met: Harald Austbø, Wine Dierickx, Maartje Remmers / acteurs op video: Walter Bart, Matijs Jansen / bewerking en dramaturgie: Koen Tachelet / coaching: Jan Bijvoet / licht- en decorontwerp: Maarten van Otterdijk / kostuums: Erik Bosman, Karin van der Leeuw / livemuziek: Harald Austbø / coproductie: Theater Rotterdam, Theaterhaus Jena

Inleiding om 19u30

Na de voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan na Schaapjes op het droge biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

www.wunderbaum.nl
Persrecensies
bekijk ook

Ontroerend Goed

Every Word Was Once An Animal

di 01/12/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater

NTGent/Theaterproductiehuis Zeelandia

Wie is bang

di 12/01/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Compagnie Cecilia

Een lola

di 04/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater