A Separation

Tg Stan

geannuleerd
di 15/12/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Een koppel bij de rechtbank. Zij wil het land uit om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart, maar wat wil het kind eigenlijk?

Vijf spelers geven gestalte aan de personages uit de veelvuldig bekroonde Iraanse film A Separation. Stuk voor stuk zijn het antihelden, vechtend voor een betere toekomst. A Separation is een universeel verhaal over schuld en onschuld, over échte mensen die strijden voor hun rechten en hun gelijk, over fouten maken en over vergeven. En over kind, vrouw of man zijn binnen een systeem van onderdrukking en censuur.

Scarlet Tummers plaatst A Separation in de leefwereld van de spelers. Waar botsen de verhaallijnen uit de film met hun eigen hier en nu? Waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en wat er gespeeld wordt?

Duur 1u25
Extra

van en met: Evgenia Brendes, Sachli Gholamalizad, Gustav Koenings, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers / concept en tekstbewerking: Scarlet Tummers / artistiek advies: Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen / scenografie en lichtontwerp: Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver / kostuums: Fauve Ryckebusch / coproductie: d e t h e a t e r m a k e r
 

www.stan.be
Persrecensies
bekijk ook

Abattoir Fermé

De kersenvla

di 09/03/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Thomas Janssens

De reuzendoder van Ernest Hemingway

di 23/03/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Compagnie Cecilia

Een lola

di 04/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater