Een lola

Compagnie Cecilia

geannuleerd
di 04/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Een lola is een voorstelling van, over en tegen verkeerde motieven, onverzadigbare hebzucht, persoonlijk geknoei en allerhande gesjoemel. Het stuk drijft op de macht van mannelijke macho's als olie op water, maar er staan alleen vrouwen op scène. Zes actrices kronkelen zich een weg door een liederlijke arena: een ravissante cocktail van kleuren, geuren en mensen die balanceren op de grens van vuile macht en schone liefde. Of van schone macht en vuile liefde. Allemaal in de hoop toch iets op te bouwen dat in de buurt komt van geluk.

Bijna veertig jaar na de release van Rainer Werner Fassbinders spraakmakende film Lola waagt theaterregisseur Yahya terryn zich aan een stevige theaterbewerking ervan, in het licht van een dolgedraaide wereld waarin de politieke kapiteins clowneske matrozen zijn geworden van multinationals en groot kapitaal.

Prijzen
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
+65 : € 18
Standaardtarief : € 19
Extra

tekst en regie: Yahya terryn / spel: Eva Binon, Souad Boukhatem, Lien Maes, Marijke Pinoy, Lucie Plasschaert, Charlotte Vandermeersch / dramaturgie: Daan Borloo / decorontwerp: Sam Declercq / met de steun van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap

www.compagnie-cecilia.be