Geel hesje

Het Nieuwstedelijk

tickets
za 17/10/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Op vrijdagavond 11 januari passeert een trucker een blokkade van gele hesjes in Luik. Een geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Dat moet zo’n trucker toch begrijpen? Het is voor hen dat de gele hesjes vechten. Het gele hesje gebruikt de bumper van de truck als opstapje om door de voorruit te kunnen zien. Oog in oog. De man achter het stuur zou hij zelf kunnen zijn. Hij roept: "Het is voor u dat we vechten." Met een Engelse sleutel beukt hij op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt, trekt op en sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen. De woede slaat om in angst.

Dit tragische voorval vormt het uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van Stijn Devillé over een dubbelzinnig fenomeen van verzet en sociale strijd.

Prijzen
-26 : € 16
+65 : € 18
Standaardtarief : € 19
Vriendenpas : € 16
Extra

tekst en regie: Stijn Devillé / research en dramaturgie: Els Theunis / spel: Aïcha Cissé, Kris Cuppens, Pieter-Jan De Wyngaert, Sara Vertongen / muziek: Prisca Agnes Nishimwe, Geert Waegeman / scenografie: Bart Van Merode / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel en Gallop Tax Shelter

 

www.nieuwstedelijk.be
bekijk ook

Tg Stan

A Separation

di 15/12/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater

NTGENT/LUK PERCEVAL

Yellow. The Sorrows Of Belgium II: Rex

wo 28/04/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater