Kadrage

Tuning People/Jef Van gestel/Peter Vandemeulebroecke

tickets
di 06/10/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Kadrage is theater dat exposeert. In deze woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater staan dertig houten kaders symbool voor een leeg canvas en een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten. Elk kader krijgt zijn eigen karakter en wordt een individueel kunstwerk door afwisselend te spelen met de banale realiteit, droombeelden en magisch realisme.

Van gestel en Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-upboek klappen de scènes open.

Prijzen
Vriendenpas : € 14
-26 : € 14
+65 : € 16
Standaardtarief : € 17
Extra

concept en spel: Peter Vandemeulebroecke, Jef Van gestel / eindregie: Harm van Geel / muziek: Wannes Deneer / licht: Britt De Jonghe / kostuumadvies: Wim Muyllaert / dramaturgisch advies: Lars Brinkman / met de steun van de Vlaamse Overheid

www.tuningpeople.be
Persrecensies
bekijk ook

Alexander Vantournhout / not standing

Through The Grapevine

za 16/01/2021, 20U00
Stadsschouwburg
dans circus

Mats Vandroogenbroeck/Nona Demey Gallagher/Timo Sterckx

Through The Looking-Glass (And What We Found There)

di 09/02/2021, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater

MartHa!tentatief

Lulletje

di 23/02/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater