Kadrage

Tuning People/Jef Van gestel/Peter Vandemeulebroecke

di 06/10/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Kadrage is theater dat exposeert. In deze woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater staan dertig houten kaders symbool voor een leeg canvas en een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten. Elk kader krijgt zijn eigen karakter en wordt een individueel kunstwerk door afwisselend te spelen met de banale realiteit, droombeelden en magisch realisme.

Van gestel en Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-upboek klappen de scènes open.

Prijzen
Vriendenpas : € 14
-26 : € 14
+65 : € 16
Standaardtarief : € 17
Duur 1u15
Extra

concept en spel: Peter Vandemeulebroecke, Jef Van gestel / eindregie: Harm van Geel / spelcoaching: Lars Brinkman / geluid: Ruben Nachtergaele / licht: Britt De Jonghe / decoruitvoering: Sven Roofthooft, Tomislav Ruzic (Timecircus) / kostuumadvies: Wim Muyllaert / met de steun van de Vlaamse Overheid

www.tuningpeople.be
Persrecensies